Régi bankók

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 

E heti kreatív ötlet

 

Ma is egy egyszerű és gyorsan megvalósítható ötletet mutatok be. Gyermekkoromban gyűjtögettem mindenféle dolgokat. Az általános iskolában még takarékbélyeget is 🙂 ! Otthon meg

  • szalvétát,
  • képeslapot és
  • kártyanaptárt…

Alapanyagnak most régi papírpénzeket használok, meg üveglapos képkeretet.

Ezekből a régi pénzekből volt egy pár darabom, és egy népszerű aukciós oldalon a számomra szép és mutatós darabokból – pár száz forintért – beszereztem még egyet-egyet.

 

Régi bankók

A kiválasztott és párként megszerzett papírpénzeket egyenként kivasaltam, forró vasalóval, így eltűntek a régi gyűrődések, a használat nyomai. Azzal, hogy egy típusúból két darabom is lett, adódott a lehetőség, hogy mindkét oldalukat láthatóvá tegyem.

A papírpénzek színét és fonákját olcsó és egyszerű klipszes képtartóba helyeztem. Persze párosával az összetartozókat!
Egy egész sorozatom lett belőlük, grafikájuk és színük is nagyon tetszik, ezért semleges fehér színű hátteret választottam.
Persze érdemes lehet kísérletezni, esetleg több darabot az üveglap alatt széthajtani, vagy színben harmonizáló hátteret választani!

Próbálkozz kedvedre, jó munkát kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .