Hogyan lesz 2 szobából 3 ?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Két, új gyerekszobát szeretnénk!

Ágnes visszatérő és lelkes Megrendelőim egyike, aki egy új feladattal jelentkezett. A lakásukban, a gyerekszobát ideje lenne ketté választani, azaz a Fiai „szétköltöznének”, ezért szeretné, ha átgondolnánk közösen a felkínálkozó lehetőségeket!

Az átváltozás célja az, hogy a lakás hálóblokkja valahogy maradjon a helyén, legyen egy káddal és két mosdókagylóval ellátott fürdőszoba, és létesüljön a meglévő 2 szoba helyén 3 jól használható (háló)szoba!

Tehát szükség van egy szülői hálószobára, és másik két, önálló Fiúszobára. Utóbbiak legyenek egyágyas kivitelűek, de az nagyon jó lenne, ha egy 2,0 x 1,0 méteres matracot le lehetne teríteni mindkettőben, persze alkalmanként, ha a Fiúknak pl. Vendége érkezik… Továbbá íróasztal és szekrények is szükségesek a számukra.

Mutatom ajánlatom:

A méreteket csupán az újonnan létrejövő helyiségekre vezettem fel, és a lakásból igyekeztem minél több „eredeti állapotot” megtartani!

A fürdőszoba a maga 3 m²-ével elég apróra zsugorodott, mégis elhelyezhető benne a két mosdó, és egy kisebb méretű kád is. Talán érdemes elgondolkodni az épített zuhanyzó megvalósíthatóságáról is, hiszen az ábrázolt kád méretéből adódóan – úgy gondolom, nem elégíti ki a „kádban fürdés / kádban fekvés” valós igényét.

A létrejött 3 hálószoba kialakításánál a bútorozhatóságot tartottam leginkább szem előtt.

A Háló1a klasszikus szülői háló, franciaággyal, két éjjeli szekrénnyel és akár a mennyezetig érő tolóajtós ruhásszekrénnyel.

A Háló2 középen, talán a legkedvezőtlenebb helyzetű szoba. Alapterülete csalóka, mivel a szoba ajtó előtti terület csupán közlekedő terület cca. 1, 45 m²-en, így a szobaként használható alapterület 9,77 m².

Az ablak itt a legkisebb méretű, és a szomszédos fürdőszoba zajait nehéz kiküszöbölni még így is, hogy a közös válaszfalon csupán a törölközőszárítós radiátort helyeztem el.

A szerkesztés meneténél az ágy elhelyezéséből indultam ki, mert ezt a fülkeszerű fekvőhelyet tartom a legjobb megoldásnak.

A vendégmatrac bútormozgatás nélkül elhelyezhető.

A Háló3 a legkisebb alapterülettel bír, de könnyen bútorozható szoba lett.

A vendégmatrac itt is bútormozgatás nélkül elhelyezhető.

A szobák ajtaja nyílhat befelé is. A hálószobák nyitásmódja megváltoztathatja ezen rövid falszakaszok helyzetét.

Mivel az ágyak az ajtóktól távol esnek, azaz takarásban vannak, javaslom, hogy legyenek üvegezettek. Könnyedebb megjelenést adnak a lakótérből nézve is!

Az előtér közlekedő wc-helyiség által irányított ferde vonalvezetését átvittem a kialakítandó új fürdőszobára, a közlekedés szabad átjárhatóságát növeltem 1,40 m-re, ami a nappalinál szűkül 1,23 m-re. A fő közlekedés iránya ezzel egyértelmű, a kifelé nyíló fürdő ajtaja pedig ekkora térben már nem is zavaró.

A konyha., az étkező és a nappali változatlan méretű maradhat, talán csak a nappali bútorozását kell újra gondolni, hisz a Háló1 ajtaja máshová került. Bár jártam 2016-ban a lakásban, sajnos nem tudom felidézni a nappali bútorait…ezért üres a tervlapon a nappali! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .