Kinőttük a fürdőszobát!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

 
 

E heti átváltozás: két-szoba, hallos lakás

 

Újabb két-szoba, hallos lakás, de ez a feladat a „kinőtt” fürdőszobával kezdődött… A vidéki, 58 m² alapterületű lakást minimális faláthelyezéssel kívánták felújítani, a hall átszabása menet közben vált aktuálissá.

A lakás lakói szerint a fő hátrány a kádas, és apró fürdőszoba, ahol a mosógéptől az ajtót sem lehet rendesen kinyitni! Ezt a helyiséget mindenképpen szerették volna összenyitni a kézmosó nélküli w.c. helyiséggel.

 

Kinőttük a fürdőszobát!

Az átalakítás során megszüntettük a étkezőt is, ez volt ugye a hall! Ide került a konyha-étkező, a volt konyha helyére pedig a gyerekszoba vándorolt.

Az előtér-közlekedő helyiséget kettébontottuk, és a megnövelt alapterületű fürdőszobát innen, az előszobából nyitjuk. A fürdőszoba ajtó melletti fix oldalbevilágító is a „térnövekedést” segíti, nappali világosság esetén némi természetes fény is jut az áttetsző (fóliázott) bevilágító felületen. A helyiség maga, még mindig elég kicsi a 4,20 m²-nyi alapterületével, de a sarokba tett üvegajtós zuhanyzó, és a w.c.-csésze térbe fordítása lehetővé teszi egy általános (60x60x80 cm) méretű mosógép használatát, valamint az ajtóval szembeni falon: a törölköző-szárítós radiátor elhelyezését.

Falakat alig bontottunk, mégis szellősebb, tágasabb a lakás. A konyha páraelszívóját az áthelyezés miatt szellőző-strangba már nem tudjuk bekötni 🙁 , de egyrészt filteres páraelszívó választható kereskedelmi termék alternatívaként, másrészt a családi kupaktanács döntéseikor igen nagy értéket képviselt egy önálló, új szoba, a gyerekszoba 🙂 kialakításának lehetősége!

Bejegyzésem kiemelt képe illusztráció, forrása: http://pinterest.com/pin/31173422390802844/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .