Lépésenként


Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Ütemezve

Az Alföld egyik falujába költöztek Andiék, négy éve. Ott vásároltak egy ingatlant, melyen egy szerkezetkész állapotú pinceszint már állt:

Ez egyfajta kötöttséget jelent. Például szintbeli kötöttséget, vagyis a tükör sík alföldi területen a földszint kiemelését!…

Mutatom a metszetet, hogy értsd miről beszélek:

Ezen azért túllendültem, majd Andiék m² igényét felmérve született egy családi ház terve, melyet több ütemű kivitelezésre bontottunk.

A földszinti alaprajz nem igazán az én munkám, mivel határozott, „kockáspapíros” itinerből dolgoztam, hiszen Andi Apósa volt a kőműves… így leginkább az előre „bespájzolt” anyagok méretrendjével/rendelkezésre álló mennyiségével kellett dolgoznom…. 🙂

A nagy alapterületen 4 szoba valósult meg, fedett terasszal, terepszinti épülettoldalékkal, mely a garázsnak/műhelynek ad helyet.

A meglévő/megmaradó pinceszint a vegyes-tüzelésű kazánt fogadta csupán, egyelőre üresen áll.

Megvalósítás alatt szigorú volt a pénzügyi kontroll is! Az ütemekre egyrészt a családi pénztárca folyamatos kiürülése/megtöltése miatt volt szükség, másrészt az Após által működtetett Építő-brigád rendelkezésre állása is szakaszos jelenlétet produkált.

Legutóbb szeptember elején látogattam meg a készre jelentett teljes lakóépületet! Kijelenthetem: nézhető és nagyon jó minőségben megépített családi házként láttam viszont a tervem.

Ismét egy új otthon született, mely Andiék valós igényeit teljes mértékben kiszolgálja! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .