Öröm, üröm Hevesen

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Mégis elkészült, terv szerint!

Egy évvel ezelőtt blogoltam egy elfuserált alapozás történetéről, mely az egyik polisztirolbeton-házammal esett meg Heves-megyében. Ez a valóság – címen itt olvashatod!

Ma, egy év elteltével!!! a kivitelezés befejezéséről tudok beszámolni, mely sok nehézséget és fejtörést okozott a nyugdíjas Építtetőimnek is.

Nyilván még a pénztárcájukba is mélyebbre kellett nyúlniuk, sajnos ez is módosított néhány törekvést/álmot…,de leginkább csupán időben…

Volt olyan időszak, mikor azt éreztem, Gertrúdék a feladás határán állnak, de valahogy mindig született megoldás a felmerülő problémára, és kis lépésekkel ugyan, de haladt a projekt.

A nem megfelelő szakértelemmel elkészített alaptest kiemelése/bontása utáni „csatatéren” mégis megépült – a kiviteli terveknek megfelelően – ez a családi ház is!

no images were found

Bizony, elkészült! 🙂

Így, idén Karácsonyra Gertrúd és Tivadar biztosan beköltözik. Minimum másfél éves késéssel! 🙁

Menet közben rengeteg probléma, akadály jelentkezett, mint pl.:

  • rossz magassági síkon elkészített alapozás,
  • építésfelügyeleti ellenőrzés,
  • beszállítói késések,
  • kórházi ellátás,
  • közüzemi szolgáltatók önkényeskedése,
  • csuklótörés, majd 6 hét gipsz…

Mindezek ellenére ez a falusi lakóépület kiváló minőségű építési termékek/ anyagok felhasználásával valósult meg, ismétlem: Terv szerint!

Gertrúd egyik üzenetéből idézek: „Nagyon szeretem, minden gonddal együtt is!” 😉

A panorámáról is mutatok képet, ezt még júniusban készítettem, a csend kellős közepén, a teraszról. A közeli erdei tisztáson – tervezői művezetéseim alkalmával – már láttam szavast, őzet és muflonokat is, miközben a birtok kerti taván vadkacsák úszkáltak…


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .