Maradjon tágas!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Nagypolgári hangulatú lakás

 


Eráék egy utcányit költöznek csak. Hosszas keresgélésük eredménye ez a nagypolgári hangulatú, 88 m²-es, nagy belmagasságú, felújításra érett lakás.
 
Határozott elképzelésük, ahogyan a bejegyzés címében is említem, maradjon tágas a lakás!
A szobák egymásba nyithatóságát azonban szüntessük meg, és valahogy integráljuk a nappali-konyha-étkezőt egy térré.


Nézzük lépésenként a tervezett átváltozást:
 
1. Az előszoba és a WC helyiség a helyén maradt.
 
2. A fő traktus eredeti középső szobáját alakítottam konyha-étkezővé.
 
3. A legnagyobb, erkélyes szoba, a nappali a helyén marad, de már nincs válaszfallal a konyha-étkezőtől elválasztva. Csak a padlóburkolat és az étkező bútor határolja a funkciókat. Így a nappali tartózkodás élettere 42 m²-nyi!, ami valóban tágas tér, majdnem a a teljes lakás alapterületének a fele!


4. A 9 éves kislány, hálószobát, az udvari traktusban kapott.
 
5. A közlekedőről nyílóan egyetlen fürdőszoba lesz, de az igazán jól felszerelt.
 
6. A szülői háló méretén fal áthelyezéssel csökkentettünk ugyan, de így is jól bútorozható. Szépséghibája, hogy a konyha-étkezőből nyílik.
 
Az átalakítás nem hozta azt az eredményt, hogy önálló, azaz jobban szeparált hálóblokkot alakítsak ki. Sok kísérlet után, erre az alaprajzi megoldásra jutottunk, mely a Család számára – jelenlegi életvitelükhöz – megfelelő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .