Maradjunk léptékben!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Lépték? = mérték!

„Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!”- ugye ismered Te is ezt a közmondást?! Volt bátorságom ezzel előhozakodni… egy bővítés/felújítás során. Ez ismerős lehet:

Vagyis, Isti kezdődő projektjét itt mutattam:

Tehát, meséltem a bővítési lehetőségek irányáról/mértékéről/nagyságáról. Persze még lehetséges együtt is alkalmazni a horizontális és a vertikális bővítés lehetőségét! De vajon, érdemes az alapterületet minden lehetséges irányban növelni?

Ez a projekt, egy – egyelőre – nyaraló funkciót betöltő felújítandó/bővítendő épület átalakulását/újjászületését kívánja véghez vinni. „Mivel ahány ház, annyi szokás” – szólásunk is releváns ez esetben! :), hisz nem vagyunk egyformák, máshonnan származunk, másként élünk/létezünk…más szempontokat tartunk szem előtt még pihenésünkkor is!!!….mások az életviteli szokásaink…. tovább sorolhatnám, arra kértem Istit, mérlegeljen, és a valódi igényeihez mérten nyúljunk a házhoz!

Hosszas eszmecserénk után, megálltunk, illetve maradtunk a földszinten. Kb. így:

  1. Az eredeti tároló épületet mélységében bővítjük. Ez lesz a garázs. Vagy csupán fedett beálló, legalábbis szerintem az is elegendő lenne. Viszont ez utóbbi esetben, később nem lehet szobaegységgé alakítani! 🙂
  2. A két korábbi épületet összekötő „nyaktag” bejárati folyosóvá válik, a telek hátsó része is ezzel az átjáróval is feltárható, a garázsból is ide érkezünk.
  3. Az előtérből nyílik a gardrób, ami gyakorlatilag egy belső közlekedő is egyben!
  4. A gardróbra felfűzve lesz W.C. helyiség és fürdő, és megmaradó szoba a háló!
  5. A kert felé eső bővítmény, az új épülettraktus magába foglalja a nappali terek szokásos hármasát: konyha, étkező, nappali. Innen is a kertbe/teraszra juthatunk.

Mivel a konyha, ennél a változatnál egy közlekedő terület is, felcseréltem az étkezővel. Így szimpatikusabb számomra:

De, Isti döntése: marad az első változat! 😉 Rendben! : mi, emberek, más-más dolgokat helyezünk ‘előtérbe’! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .