Melléképület vagy sufni?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Szálláshely kiadó!


Antal és Ella Cserkeszőlőre költöztek 12 éve, mikor korkedvezménnyel nyugdíjasok lettek. Vásárolt lakóházuk felújítása és korszerűsítése kötötte le őket eddig, a lakóépület mögötti melléképületet/műhelyt sufniként használták.
 
Mivel a fürdőváros rengeteg szállóvendéget is vonz, szeretnék a meglévő „sufnit” újrahasznosítani, azaz vendégek fogadására alkalmassá tenni, amolyan egyszerű kis nyaralóként.


A képen látott fedett terasz-részt már elbontották, mert túlságosan árnyékolta a lakásbelsőt.


Átváltozás lépésenként:
 
1. A fentiek ellenére azt tanácsolom, valamilyen kiülésre/napozásra alkalmas teraszra szükség van, hiszen az árnyékolást mobil árnyékolóval (napellenző, napernyő) is lehet biztosítani, másrészt a belső tér bővületeként jól használható egy ilyen terasz. Innen érkezünk a lakásba.


2. Így a korábbi műhely most lakóelőtérré válik, ez a kiadó lakóegység központi tere, mert itt lesz a konyha, és itt lehet biztosítani az étkezést is.
 
3. A tárolóból lesz a hálószoba, egy normál méretű (1,80 x 2,00 m) franciaágy éppen elhelyezhető, sajnos komód, szekrény a helyszűke miatt már nem fér be.
 
4. A zuhanyzót használható méretűre bővítjük, így már egy mosógép is helyet kaphat.
 
5. A zuhanyzó előtere zsilipként is szolgál, ezzel nem közvetlenül az étkezés teréből érhető el, és ennek a helyiségnek egyik hosszanti oldala teljes mértékben beépített szekrénnyel bútorozható.
 
Az átalakítás során a homlokzati nyílászárókat cserélni kell, illetve néhányat meg kell szüntetni. A fűtés elektromos fűtés lesz, mert egy kémény építése, és egy új gázkészülék beüzemelése aránytalanul magas költséget jelentene most Antalék számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .