Mire jó a megunt üveggolyó?

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

E heti kreatív ötlet

Ez is egy egyszerű, kreatív, gyorsan megvalósítható ötlet, és az alapanyag a gyerek megunt kacatjai között fellelhető! Illetve, már láttam lakberendezési üzlethálózat kínálatában is hasonlót, pár száz forintért. Én az ablakkönyöklőimet díszítem velük, az esti ragyogásuk káprázatos! Most semmi segédeszközre nincs szükséged, csak némi türelemre, mikor a golyók gurulni kezdenek… 🙂

 

A távolságot, mint üveggolyót…

Tegnap este gyertyaláng mellett csodáltam a ragyogást. Az üveggolyók ragyogását. József Attila Altató-jára emlékszel, és Gazdag Erzsi: Üveggolyó című versére?! Arra, amit Halász Judit is énekel?

Üveggolyó, üvegház
belsejében kit találsz?
Bent lakik a szivárvány,
rajta ül egy királylány.

Ül a hídon magában,
üveggyöngy a nyakában,
gyémántfésű kezében,
igazgyöngy a szemében.

Üvegfalon ki-kinéz:
Jön-e érte a vitéz?
Világhírű királyfi?
Vagy helyette akárki.

Anno, 5 éves keresztfiam kapta ajándékba a Jézuskámtól, akkor egy műanyaghálós kiszerelésben kb. fél kiló üveggolyó volt, amit a madaras áruházláncban vásároltam 400;- Ft-ért. Ő megtanult vele számolni: pontosabban összeadni és kivonni!

 

Néhány éve megörököltem…, csak úgy, mert nekem még mindig tetszett. És itthon lakásdísszé avanzsált valamennyi golyó.
Te tudtad, hogy az üveggolyót, legtöbbször az üveghulladékból gyártják, és csak az igazi szépségeket formázzák egyedileg, kézi munkával?

 

Mai kreatívkodásomban nincs semmi trükk: az üveggolyókat, vagy az apró, kerek-formájú üvegdíszeket szorosan egymás mellé helyezed olyan felületre, amit nem babrálsz naponta, mert nincs a kezed ügyében, és mondjuk a port sem törölgeted azon a helyen oly sokszor! 🙂

 

Alapanyagod lehet:

  • üveggolyó,
  • sóderkupacból, folyópartról összegyűjtött kavics,
  • apró kagyló,
  • nagyobb méretű gyöngy,
  • tetszetős gomb…

 

Ezeket az apróságokat szorosan egymás mellé rakod, és készen is vagy! 5 perc volt az egész! Majd csodáld meg művedet esti varázslatként is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .