Óbudára költözünk!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Belvárosból Óbudára

 


Megrendelőim belvárosi otthonukat cserélik egy óbudai családi házra. A család három fős, de a 16 éves Fruzsi már külföldön tanul.
Lajosék még a városban dolgoznak, de a zaj és állandó nyüzsgést szeretnék minimálisra csökkenteni életük következő szakaszában.
 
Az épület fellelt eredeti terve 1931-es dátumozású, és az eredeti tervlapokon is jól látható az épület északkeleti részére a Tervező egy tornácot álmodott.

 


Azután teltek múltak az évek, és a tornác a 80-as évek végére szobává és előszobává fejlődött.
 
A három szobás családi ház, falusi megjelenésű, 77 m²-es, és nyeregtetős. Előnye a jó tájolás és sík kert.


A tervezett átalakításnál elsődleges szempont volt, hogy a beépített tornácot tartsuk meg szobaként, hisz Fruzsinának is – ki alapvetően nem itt él – szüksége van egy saját szobára.
 
Nézzük az átváltozást:


1. Az előszoba a helyén maradt, de a hangsúlyos, homlokzati falban lévő boltívet újra megmutatjuk, hisz a helyiség homlokzati határoló falát visszaléptettem.


2. A beépített tornác másik boltíve Fruzsi szobáját uralja, a fényviszonyokon újabb ablakok beépítésével segítek.


3. A volt konyha és kamra helyére a szülői hálószoba egy mini zuhanyzóval kerül kialakításra.


4. Az eredeti fürdőszobában a kádat kivesszük az ablak alól, a külső, hátsó homlokzatról megközelíthető padláslépcsőt elbontjuk; Már nem is ábrázoltam az eredeti alaprajzon! (a padlásra jutás a közlekedőből megoldható), így a fürdő alakja előnyére változik.


5. A zsákszoba helyére kerül a konyha-étkező, szép kilátással a kertre.


6. A nappali is a helyén marad.


A kert felé építhető egy terasz is. A hálóból eleve van kijárat ide, én a konyha ablakát is szívem szerint ajtóra cserélném! Lajosék egyelőre gondolkodnak ezen a lehetőségen is! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .