OH, ez már a nagyobbik!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

OH = garantáltan oldalhatáron

Korábban, itt, a blogomon már bemutattam Imrééknek tervezett kétlakásos, oldalhatáros telepítés kisebbik lakását, ma következik a kétlakásos társasház másik lakása, a nagyobbik! Ez a lakásrész már garantáltan OH.

Imre elképzelése két hálószoba+nappali volt a 90 – 95 m² területen. Nekem sikerült három hálószoba+ nappali. Az alapterület: 98 m² lett!

A lakásbejárat egy védett területről nyílik, a kétállásos gépkocsi tároló felől.

  • Az előszobán át elérhető a gépkocsi tároló és egy olyan tároló/gépészeti helyiség is, mely a vendég wc-t is befogadhatja, hogy az idegeneket ne kelljen a lakás intimebb területére engedni.
  • Az előtérből előbb a konyha-étkező, majd a nappali tere tárul fel.
  • Belső közlekedés útvonala e tereken át vezet, hiszen itt még nincs közlekedő/folyosó helyiség, és az ábrázolt bútorozásból egyértelmű a lakáshasználók gyalogos útvonala.
  • Az étkezőből és nappaliból részben fedett teraszra jutunk.
  • Az intimebb hálóblokk a nappalihoz egy közlekedő-gardrób helyiséggel kapcsolódik. A két, közel azonos alapterületű gyerekszobát és a közéjük ékelt szülői hálót egy fürdőszoba és egy zuhanyzó kiszolgálja. Mindkettőbe elfér a wc is, így külön fürdőszoba jut a gyerekeknek és a szülőknek.
  • A mosás lehetősége is ide, a szennyes-ruhák keletkezési zónájába telepíthető.
  • A hálószobák is kert kapcsolattal bírnak, mind a három szobából teraszra juthatunk.

Ezen az épületrészen is igaz, hogy a „földig érő” homlokzati nyílászárók külső árnyékolását pl. redőnnyel/zsalúziával célszerű majd biztosítani, mert egyéb árnyékoló szerkezet, mint például a pergola telepítését a beépítési mutatók nem teszik lehetővé… 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .