Otthon dolgozunk!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Home office!


Edit és Kornél egy budai társasházi lakást vásárolna, mindenképpen felúítandót, mert könyvelésen alapuló Vállalkozásukat otthonról üzemeltetnék tovább.


Eddig 4 szobás lakásokat nézegettek, de most van egy új szerelem! Nagyon jó helyen, tiszta és rendes házban, viszont csak 3 szobás…!
 
Körülbelül így hangzott első telefonon történt beszélgetésünk. Ami a továbbiakban arra irányult, hogy a közel 75 m² alapterületre tudnék-e még egy szobát „beszuszakolni”?!
 
Tudok! Némi kompromisszum árán! 😉


Mesélem is a változást:
 
1. A lakásbejárat a helyén marad, de a sötét előtéri közlekedő csőszerűségét felszámolnám, és lehetőséget biztosítanék egy szekrényezhető előtér kialakítására.
 
2. Ennek az az ára, hogy a fürdőszoba mérete csökken. Szóval, az előtérből nyílna a némileg beljebb tolt WC helyiség, persze kézmosási lehetőséggel.
 
3. A korábbi kisszoba lenne az otthoni munkahely. Ha munkaügyben Ügyfelet szükséges fogadni Editéknek, úgy az otthonukba éppen csak beengedik az idegent.
 
4. A nagyobbik szoba, az erkélyes lenne a szülői hálószoba.
 
5. Persze lesz „gyerekszoba” is, bár napi használattal nem kell számolni, hisz Kornélék egyetlen lánya Pécsett elsőéves egyetemista. Ez a szoba a korábbi nappali „zsákszobája”-ként jön létre.
 
6. Az eredeti konyha és tároló falait elbontanám, így a csökkentett méretű nappali terének az étkező térbe vonásával nem érezzük kisebb terület hatását, inkább tágasabb és világosabb benyomásunk lesz a nappali tartózkodás tereiben.
 
7. Még akkor is, ha ugye jelentős alapterület a belső közlekedő tér, melynek tengelyvonala a szülői hálótól a gyerekszobáig vezet.
 
Igen, kozmetikázott adat a nappali és étkező alapterületének egyben történő megjelenítése, igazából a parkettázott terület ez, bizonya belső közlekedő egy részével együtt. Te is ki tudnád számolni, hogy a 3,5 m x 4,0 m nem éri el a minimális 16 m²-t!
Ennek ismeretében a tervezett alaprajzi kialakítást elfogadták Editék. 😉

4 hozzászólásto Otthon dolgozunk!

 1. kritizátor szerint:

  a WC nincs egy légtérben a konyhával?

  • a Térképző szerint:

   Kedves Kritizator!
   De igen, mivel az előtér és a konyha között nincs ajtólap, csupán nyílás.
   Üdvözlettel:
   a Térképző

 2. kritizátor szerint:

  Jó, de nyilván sejti mért kérdem: ez nem OTÉK-ellenes?

  • a Térképző szerint:

   Kedves Kritizator!
   Tudom, miért kérdezi Ön ezt!
   Az OTÉK így szól: „Élelmiszer tárolására, feldolgozására, fogyasztására, forgalmazására szolgáló helyiségből WC-, vizelde szerelvénnyel felszerelt helyiség közvetlenül nem nyílhat.”
   Nem nyílik, hisz az előtérből nyílik a WC.
   Egyébként az OTÉK, a lakás „ismérveinél” már nem említ azonos légteret sem!
   Üdvözlettel:
   a Térképző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .