Ráncfelvarrás

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti átváltozás: Ráncfelvarrás = átváltozás!

 


Szabina használta ezt a kifejezést, mikor elhatározta, átalakítja és felújítja végre, az öt éve örökölt társasházi lakását, melyet a bérlők alaposan lelaktak. A lakást nagy fiáék, Andrisék használják majd, mivel idén fognak diplomázni, és a fővárosba költöznek.


Konkrét kérésük csupán annyi volt, a két szoba maradjon, de várnak valami újat, valami „szelíd átláthatóságot”.
Erre fogtam az egeremet, és formáltam, teret képeztem és bizony változtattam!


A rácfelvarrás lépései:
1. A tájolás hibás, ezért a nappalit áthelyeztem a dél-nyugati oldalra.
 
2. A korábbi nappali helyére egy hálóblokk kerül. Ez megvalósítható, mert a fürdőszobát tengelyesen tükröztem a középfőfalra, ahol a víz -és szennyvízvezeték rendszer van. A nappaliból egy apró gardróbba lépünk, innen tovább, – csak át egy nyíláson – a tágas, jól szekrényezhető hálóba jutunk.
 
3. A tágas közlekedőt alapterületileg kb. a felére redukáltam. Sajnos ez a helyiség így sem igazán bútorozható, de tükör és fali fogas az ajtó mögött elhelyezhető.
 
4. A korábbi kamra-háztartási helyiség egymásból nyíló kettősét megszüntettem, gyakorlatilag egy tároló helyiséggé vált, mely helyiség végében történhet a mosás, a hosszanti fal mellett a tárolás.
 
5. És ebből a helyiségből nyílik az alaprajzilag elfordított, így már jól használható wc. Azonban itt egy drasztikusabb beavatkozás szükséges, azaz utólagos nyíláskiváltásra lesz szükség.
 
6. A konyha-étkező éppen elfér, a meglévő konyhabútor használható része meg is marad, két pultnyit kell csupán pótolni, az étkező asztal a négy székkel is régi, elnyűhetetlen darab.
 
7. A nappali tere kinyílt, tágas egységet képez a konyha-étkező terével. Még a laminált padlóburkolat is egységes ezen a közel 30 m²-en.
 
Az 56 m²-nyi alapterület a két fiatalnak elegendő. A nappali tartózkodás tere és a háló intimitása is megoldott. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .