Régi konyha új élete(i)

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Variációk egy témára

Tereza örökölt egy kockaházat. Hosszas hezitálás után Férjével úgy döntöttek, hogy felújítást, belső átalakítást követően majd ez a lakóház lesz a végleges otthonuk.

Az épület alaprajzi elrendezése a múlt század 60-as éveinek ízlésvilágát tükrözi. Utca felé megvan a két szoba, szűk belső közlekedőről a további helyiségek sorakoznak.

A bejárattól legmesszebbre helyezkedik el a konyha. Illetve a hozzátartozó aprócska kamra is. Tereza ezt beáldozná. Talán jó lenne vendégszobának…?, gyerekszobának…?, dolgozószobának?!

Ahhoz, hogy dönteni tudjon, úgy lehetek leginkább a segítségére, ha bútorozott alaprajzokon mutatom a kínálkozó lehetőségeket.

A korábbi kamra, gyakorlatilag a pince/padlás lejáró mögötti térmaradvány volt. 1,10 m²-nyi alapterülettel kb. járható szekrénnyé válhat. Így, mind a három szobatípushoz minden nehézség nélkül, funkcionálisan is hozzákapcsolható! ;

1. változatban vendégszobaként ábrázoltam a helyiséget. Befér a franciaágy két éjjeli szekrénnyel.

2. változatban lehetne gyerekszoba is. Egyszemélyes ágy, néhány komód, no meg íróasztal székkel.

3. változatban valóban dolgozószobaként mutatom, de az ágyazható kanapé már magában rejti a vendégek fogadhatóságát is.

Persze ezen a vonalon okoskodhatunk tovább is, hiszen a gyerekszoba egyszemélyes ágya kihúzható formájában (pl. IKEA-s kanapéágy) szintén vendégszobaként is működhet…

Látod, végtelen variációban lehet megoldást ajánlani, csupán a bútorzat kiválasztásával, térbe történő elhelyezésével.

Tereza még mérlegel. Érzésem szerint a lakás egészének átváltozásával hozza meg a döntését a volt konyha újjászülető új szobasorsáról! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .