Remek a kilátás észak felé!

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság: Északi tájolás


Múlt héten bemutattam egy ajánlati tervet .


Agglomerációba terveztem egy tetőtérbeépítéses családi házat, ajánlati terv szinten.


A terv megértése nem mindenki számára olyan egyszerű, főleg, a tetőtéri szinten a hasznos alapterület, azaz a használható terek nagysága értelmezésében vannak gyakran tévhitek.
 
Ennek megelőzése érdekében, egy vázlatos épületmetszetet is elkészítettem, ahol az épületszerkezeti anyagvastagságokkal érzékeltettem, mi is az a térdfal, hol érjük el az 1,90 m szabad belmagasságot, és mindez hogyan alakítja az övezetben megengedett épületmagasságot, a 4,5 m-rt.


Az egyszerű ábrát felöltöztettem, egy hangulatképet, azaz homlokzatot is létrehoztam:


Az ajánlati tervet a leendő Építtető azóta elbírálta, idézem:


Látod, ez egy kiindulási alap. Arra alkalmas, hogy a leendő Lakók:
– a kínált megoldásokon elgondolkozzanak,
– a felkínált lehetőségeket helyesen értelmezzék, és ha szükséges,
– fogalmazzanak meg további elvárásokat a leendő otthonukkal kapcsolatban,
– az álmok mellett, tervezzenek pénzügyileg is.
 
Jó esetben így indul egy Otthon tervezése és a majdani megvalósítása. Rajtunk múlik, mit hozunk ki ebből, azaz sikeresen vesszük-e a megvalósítás nem midig könnyű és egyszerű akadályait.
 
Siker akkor lesz, ha mindkét Fél összességében elégedett, mindazzal, amit az együtt-dolgozás/együtt-gondolkodás majd eredményez.
Mert lesznek nehéz döntések, és lesznek feszült időszakok, amikor kompromisszumo(ka)t kell kötni, a cél megvalósításának érdekében. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .