Tiszta udvar-rendes ház

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti okosság: Tiszta udvar-rendes ház tábla

 


Sokaknak lehet, hogy a Republic 2008-as albuma ugrik be, e cím láttán… 🙂
Múlt héten hosszú vidéki utat tettem meg, autóval, közúton. Az egymást követő falvakban, azok főutcáin 40-nel haladva jól láttam, még mindig vannak olyan porták, melyek viselik a táblát. Azt a bizonyos TISZTA UDVAR, RENDES HÁZ feliratút!

 


Visszatérve kicsit a zenéhez:
Na, akkor söprés! – adta ki a jelszót anno a Republic együttes, bár bevallották, hogy maguk sem tudják, miként lehetne ezt a tisztát-rendeset igazán elérni…
 
Ma, Helyi Építési Szabályzatok keresése közben bukkantam néhány község honlapján olyan versenyfelhívásra, ahol egy-egy Polgármesteri Hivatal, a helyi lakosai körében pénzdíjas pályázatot hirdet a tisztaság és rend elérése érdekében. És persze, táblát oszt! Mindegyik másmilyent, de ez nem is baj!

Interneten azt olvastam, hogy az eredeti mozgalom az 1950-es évek elején indult. Talán most új erőre kap!
Tisztaságban, rendben élni mindenkinek jobb. Korábban is természetes volt, hogy mindenki a saját ingatlana előtti járdát, árkot, füves részt állandóan takarítja, a locsolásról, télen meg a járda csúszásmentesítéséről gondoskodik.
Mert az emberek nem csak a kerítésükig tartották rendben a saját portájukat, hanem ingatlanuk előtti területrészt, egészen a úttestig magukénak érezték, így füvesítették, nyírták, gondozták a területet.
 
Így gondolkodom, így teszek én is, ezért megajándékoztam a portám egy ilyen helyes táblával, úgy 6 évvel ezelőtt.


Ellenben a Polgármesteri Hivatal itt másként látja a dolgokat, mert írásban felszólított, hogy az úttest és a járda közötti területrészről tüntessem el, az általam ültetett növények védelmében telepített faanyagú kerti ágyásszegélyt és facölöpöket…

Az ágyásszegélytől már valaki megszabadított, gondolom megtetszett neki, hazavitte. A facölöpök még kitartanak… a mahónia bokrok is… 🙂 Meg én is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .