Visszavásárolt szülői ház

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

Eltelt 72 év, de sikerült!

A Testvérpár: Ida és Imre 1949-ben, Édesanyjuk döntése alapján költözött vidékről Budapestre. Ida 8 éves, Imre 12 éves volt akkor! A rokoni kapcsolatok megmaradtak és évtizedekkel ezelőtt megtörtént a részbeni visszatérés is, ingatlan vásárlásokkal, majd azokban a „otthoni (szülőfalui) nyaralásokkal” is.

Most lehetőség nyílt a szülői ház megvásárlására, és az üzlet már létre is jött!

Mivel hosszú idő óta lakatlan az ingatlan, nem csupán felújításra érett meg, hanem korszerűsítésre is! Igen, jól számolsz 80/84 évesen kezd a Testvérpár ebbe az új projektbe! 😉

Helyszíni felmérés közben realizáltuk a minimális helyiségszámot és a szükséges/lehetséges helyiségkapcsolatokat, hogy gazdaságosan jöjjön létre a megújult lakás.

Tehát, szükség lesz: előszobára, fürdőszobára, konyhára, étkezőre a hálószobán és a nappalin kívül.

Ajánlati tervem így fest:

  1. A lakás bejáratát az utcai főbejárathoz/áthajtóhoz közelebb helyeztem. Ablak parapetjének kibontásával létesül az új bejárati ajtó, ami az előtérbe vezet.
  2. Innen jobbra találod a tágas hálószobát, abból nyílik a gardrób. Utóbbinak több mint fele 1,90 m alatti belmagasságú terület, mivel kültérből a padlásra vezető lépcső itt helyezkedik el!
  3. A fürdőszoba is az előtérből nyílik, ablaka nincs, mesterséges szellőzésre szükség lesz! A wc-t igyekeztem elrejteni az ajtó mögé. Ha földgázzal fognak fűteni, a mosógép fölé a fali, kombinált gázkazán elhelyezhető.
  4. Az előtérből balra haladva a konyha-étkező tárul fel. A konyhapult U alakú, az étkező asztal az ablakhoz kerülhet.
  5. Az utcai első traktus (korábbi tisztaszoba) lesz a nappali, ami igencsak tágas. Sajnos nem áll jól a természetes fénnyel, hiszen alapterületéhez viszonyítva kevés az ablakfelület, hiába helyes a tájolása.

Látod, elég egyszerű ez az átváltozás?! 😉 Építtetői igény teljesült!

Az ajánlati alaprajzon előtétfalat is látsz, végig az oldalhatár mentén, ez egyfajta óvatos elővigyázatosság a „kedvezőtlen” szomszédos körülmények okán is. A homlokzati nyílászárók cserére szorulnak, de két beltéri ajtó még megmenthető. A tető viszonylag jó állapotban van. A fagerendás mennyezet egyenetlenségeit, vagyis az eltérő lelógásait gipszkarton álmennyezettel takarnám/orvosolnám!

A kivitelezés megkezdődött, épületvillamossági fejlesztéssel, és aljzat készítéssel, a homlokzati nyílászárók cseréje a tél beállta előtt talán lezajlik. Drukkolok, hisz januártól durva áremelkedés lesz az építőanyagok piacán (is) ! 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .