A szabály, az szabály!

etdr

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

Heti okosság: Ez is egy eljárási mód


Dánielék üdülőházat kívánnak építtetni. Az üdülőház létrejöttének feltétele a mai szabályok szerint: jogerős építési engedély beszerzése.
Az építési engedélykérelemhez azonban az illetékes település Polgármesterétől szükséges beszerezni egy pozitív, azaz támogató Településképi véleményt.


Ezt a bizonyos Településképi véleményezési eljárást a 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet teszi lehetővé, de erről már írtam korábban: itt !


Ma csak egy friss „példát” hozok, okuljunk belőle.
 
A tervdokumentációt előírások szerint elkészítettem és összeállítottam, és eljuttattam az Építtetőnek pdf/A formátumban, aki lelkesen állt az ÉTDR-re való feltöltéshez. Tanulmányozta a felületet, átfutotta az ÉTDR használati utasítását, de sajnos a feltöltésnél picit hibázott, és a tervlapokat nem töltötte fel.
 
Én itt hibáztam óriásit, mert a feltöltést követő napokban – miután az eljárást megosztotta velem az Építtető az ÉTDR felületen – nem ellenőriztem le a feltöltött dokumentumokat, csupán a Cselekmények fülön megnéztem a feltöltést, ahol a dátum látszik!
 
Ha vettem volna a fáradságot, és belenézek a Dokumentumok fülbe, észrevettem volna, hogy kevés dokumentum…
 
Az illetékes polgármesteri hivatal műszaki osztályán/építési pontján ülő Kolléga ezt észrevette. De sajnos nem volt képes írni kb. két sort a Tervezőnek, vagy az Építtetőnek, amúgy szimplán „barátilag”, hogy a feltöltött tervjegyzékben szereplő terveket pótoljuk, de gyorsan.
 
Ő bizony „szabály” szerint átadta a kérelmet a Polgármesternek és a Főépítésznek. És 17 nap elteltével olvashattuk az ÉTDR felületen kettejük egybehangzó nyilatkozatát:
„A tervet településképi szempontból engedélyezésre nem javaslom.”


Tanulság:
– figyelmetlenségünk az engedélyezési eljárást és a majdani kivitelezést is késlelteti. Július 18-ától augusztus 4-ig üres kört tettünk… :(
 
Azóta sikerült a teljes dokumentációt feltölteni, és eredménye ez lett:
„A tervet településképi szempontból engedélyezésre javaslom.”


Akkor most örülünk, nem?! 😉

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Egy hozzászólásto A szabály, az szabály!

  1. kritizator szerint:

    Ne örüljünk!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..