Le a cipővel…

papucs

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, tarts velem!

 
 

E heti kreatívra nem hagytam időt magamnak…

Egész héten karácsonyoztunk, jöttünk mentünk. És jöttek, és mentek… :) Közeledik az év vége, így karácsonyt és szilveszteri előbulit is tartottunk.
Ami állandó volt:
– evés-ivás,
– ajándékozás, hisz mindenkinek hozott ajándékot/meglepetést a Jézuska,
– örömködés,
– kabátolás,
– cipő-papucs váltogatás.


No igen, ez a fránya cipő-ügy… Illik, nem illik? A szokások eltérőek, de mivel párás, ködös idő van, úgy tartom: illik levenni a cipőt, hisz nincs az a lábtörlő halom, mely patyolattisztára takarítja cipőnk talpát.

A rokonok és barátok szeretik otthonosan körbejárni, belakni egymás birodalmát, így „otthonos” elgondolás nálunk, hogy levesszük a cipőnket.
Igen, még akkor is ha éppen kiöltöztünk!


Nálunk jól működik a vendég-papucs.
De a bátrabbak, eleve hoznak maguknak saját papucsot.
Akik még bátrabbak, zokniban járnak-kelnek a süppedős szőnyegen, a csúszós parkettán parkettán.


Ez a tegnap esti előszobai csendélet, a búcsúzás után:

Visszatérve az illemre:
Vendéglátóként – elvileg – nem kérheted, hogy Vendéged vegye le cipőjét. Nyilván furcsán hatna, ha mondjuk a Téged felkereső biztosítási ügynöktől ezt kérnéd. Ilyenkor olyan helyiségben fogadd Őt, ahol ez nem okoz gondot, vagy nyilvános helyen, például egy kávé mellett konzultáljatok.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..