Idő…pénz…idő…pénz…

Itt, a Blogomon, nem olvashatod szerelmi horoszkópod, nem adok öltözködésedhez aktuális divattippet, és ma sem küldök ingyenes rúzsmintát! Inkább a Ház, a Lakás, az Otthon témakörébe invitállak…, ha megengeded!

Öröm és hála

Munkám/hivatásom sok türelmet/időt igényel. Megvalósulása sok pénzt, energiát!

Nagyon szeretem, ha az elvégzett tevékenységemnek azonnal van eredménye. Talán, ezért is szeretek főzni, vagy vasalni! 😉

De, az építészeti tervezés, az ugye nem ilyen!, hiszen a megvalósítás, vagyis a kivitelezés igen hosszadalmas feladattá válik. Néha, éveket emészt fel a megvalósulás.

Az elmúlt hónapban 2 házammal kapcsolatban kaptam pozitív híreket/visszajelzéseket! Tudod, milyen jól esik, mikor az ember robotol/húzza az igát: monoton munkát végez (mennyiséget számol, áraz, műszaki leírást ír, vagy kérelmet fogalmaz…)?! Vagyis, kissé motiválatlan, apró hullámvölgyben érzi magát, és még nyaralni sem volt igazán ?!

És a jó hírt olvasván, azonnal megváltozik minden. Belül és kívül is! 😉

Tehát, ez a sikertörténet 2020-ban indult nálam az építészeti tervezéssel. A Covid mindent hátráltatott, de a kivitelezés 2021 tavaszán elkezdődött. És ez a meglévő családi ház, otthonná alakult.

Anno mutattam itt:

a tetőterét itt:

Ma idézek a jó hírekből, amiért valóban nagyon hálás vagyok!

„Első körben a földszintet alakíttattuk át a végleges terveknek megfelelően. Átrakattuk a bejárati ajtót az utcafrontra, egybenyitottuk a konyhát és a nappali-étkezőt, átrakattuk a fürdő falát és kialakíttattuk az új előszoba és dolgozó kombót. Utána a tető cseréje és az új oromfal kialakítása következett. Azóta is imába foglaljuk az Ön nevét, az erkély eltüntetése és a PIR táblák miatt is. Ez az első teljes idény, amikor már bent is lakunk és szinte hihetetlen, hogy mennyire jól szigetelnek. Nem gondoltuk volna, hogy ennyit számít majd komfortban! A tető véglegesítése után kialakították a felső helyiségeket is. Novemberben a gépészet, padlófűtés csövezés és estrichezés következett.

Ezután (2022. január) kezdtünk neki mi magunk a villanyszerelésnek. Az a munka ablakok és fűtés nélkül télen elég kalandos volt! Februárra, fél év várakozás után!!! szerencsére megérkeztek a külső faanyagú nyílászárók, onnantól kicsit komfortosabb volt a belső munka. Ezután következett a külső szigetelés, majd színezés. Itt már meglehetősen felgyorsultak az események és jóval látványosabb volt a haladás. Következett a belső glettelés, festés, burkolás, illetve a hőszivattyú beüzemelése. Ekkor csináltattuk az Ön által javasolt céggel a gipszbeton lépcsőt is. Emiatt is sokszor emlegetjük Önt, hogy milyen jó ötlet volt a húzott-karú lépcső és a megfordított közlekedési irány. Közvetlenül a szeptemberi beköltözésre lett konyhabútorunk és szanitereink. Ez utóbbiak beszerzése a háború kitörése miatt sem volt éppen gyalog-galopp. Hónapokig vártunk csapokra, amik végül meg sem érkeztek, így több esetben az elérhető készletből kellett választanunk.

2023. tavaszára lettek beépített szekrényeink, lépcsőburkolatunk és korlátunk, illetve párkányaink.

Izgalmas történetekből is volt jó pár. Például a szigetelést szerencsére még 2021. tavaszán megvettük, amit aztán csak egy évvel később raktak fel. Addigra több mint duplájára nőtt az ára!!! Cserébe viszont többször is át kellett pakolnunk az egészet! Néha kivittük mindet, mert útban volt a munkálatok miatt, néha újra behoztuk az egészet, mert a vihar letépte róla a fóliát és elázott a kertben. Úgyhogy megint be, föl a tetőtérbe, élére állítva, hogy megszáradjon, aztán vissza ki a kertbe. Több ilyen körünk is volt  🙂

Ráérős szabadidőnkben, levezetésnek néha megpakoltunk egy-egy 8 m3-es konténert. Összességében kb. 10-et. Azt azért álmunkban sem gondoltunk volna, hogy egy ilyen felújítás majdnem 100 m3 szemetet termel!

És még mindig nincs vége, hiszen a terasz és a kert még áldatlan állapotban van, illetve a belső dekorációval (falszínek, tapéta, képek…stb…) sem jutottunk egyelőre sokkal előbbre.

Konklúzió:

Hidd el, a Térképző a Te igényed szerint tervezi az otthonod, úgy, hogy Neked az legyen a legjobb, lehetőség szerint „majdnem minden” szempontból! Ezért hallgasd meg tanácsait, okosan mérlegelj!, és tudd, van némi tapasztalata és rutinja is! 😉 Sok-sok megvalósult „otthon”-a!

Tégy így, akkor mindketten örülünk majd a végső eredménynek! 🙂 🙂 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .